Mijn naam is Dorien Manshoven, 35 jaar, Wellenaar

en samenwonend met mijn partner Jan en mijn zoontje Jasper.

Professioneel gezien ben ik afgestudeerd als klinisch psychologe in 2008

en nadien in de bedrijfswereld terechtgekomen.

 

Jarenlang werkte ik als career coach voor outplacement, loopbaanbegeleiding en stress & burn-out preventie. Ik merkte meer en meer de behoefte om mensen te kunnen helpen en ondersteunen op meer dan enkel carrièrevlak. Vandaar dat ik in 2018 de keuze maakte om mijn eigen praktijk in bijberoep op te starten. Ik ben ondertussen ook aangesloten bij de groepspraktijk Balans PMC te Tongeren. En in april 2021 heb ik de beslissing genomen om mijn bijberoep uit te bouwen tot hoofdberoep. Mensen ondersteunen, hun job en leven helpen verbeteren, dat is mijn loopbaandoel! 

 

Diploma's en certificaten:

- Licentiaat klinische psychologie, optie volwassenen bij KU Leuven (2008)

- Stress en burn-out coach bij VESB (2017)

- Hartcoherentiecoach bij Louvanie (2019)

- Basis ACT (Acceptance & Commitment Therapy) bij Allegre (2020)

 

Mijn troeven als psycholoog en coach zijn enerzijds het positieve zien in iedereen (zowel in de persoon zelf als in zijn omgeving) waardoor ik tracht de focus te verleggen en te vertrekken vanuit de kwaliteiten die aanwezig zijn. Anderzijds heb ik ook aandacht voor de moeilijke aspecten, en leer ik cliënten hiermee op een andere manier omgaan. Verder ben ik probleemoplossend aangelegd en probeer ik deze eigenschap bij mijn cliënten te versterken, hiermee samenhorende tools en technieken aan te bieden zodat de cliënt zelfredzaam verder aan de slag kan.

 

Quote: "Stay Positive, Work Hard and Make it Happen!!"

Praktijk MD Psycholoog is ontstaan in 2018. Het kriebelde al eerder om een eigen praktijk te beginnen en toen ik de kans kreeg om ook gedeeltelijk gebruik te maken van de praktijk van mijn schoonmoeder (een kinesitherapeute), ben ik van start gegaan.

 

MD staat enerzijds voor Manshoven Dorien maar anderzijds ook voor Mindfulness & De-stress. In deze tijden waar stress en spanningsklachten overal aanwezig zijn, is het belangrijk om regelmatig los te laten en te ontspannen, om bewust aandacht te hebben voor de positieve elementen rondom je, en om waardering te hebben voor de kleine dingen die je tegenkomt.  

 

De praktijk is gelegen te Alken, biedt voldoende parkeergelegenheid voor de deur en de nodige voorzieningen om in discretie en in alle rust op een professionele manier met elkaar in gesprek te gaan.

De tarieven zijn afhankelijk van het traject of de sessie waarvoor je kiest.

Meer informatie kan je terugvinden onder de pagina 'DIENSTEN'.

 

De betaling gebeurt bij het einde van de sessie en kan zowel cash als via QR code (bvb. bancontact app).

 

Wanneer je een gemaakte afspraak wenst te annuleren, kan dit tot 48u op voorhand. Zonder tijdige verwittiging zal 30 euro aangerekend worden als vergoeding. 

 

Over MD Psycholoog

Tarieven

Over mij

Afspraak maken

 

Voor een afspraak kan je terecht via het contactformulier op deze website.  Je kan ook mailen naar info@mdpsycholoog.be 

of telefonisch contact opnemen via 0473/64 53 00. 

 

Beschikbare uren

Maandag: 11u - 21u

Donderdag: 11u - 17u

Vrijdag: 10u - 18u

Of in onderling overleg